English French German

Αίγινα - νερό: Κι όμως, ζουν ανάμεσά μας! 13 ΝΑΙ


Παρά την καταψήφιση της εισήγησης, για την αύξηση του τιμολογίου ύδρευσης με 13 ΝΑΙ και 14 ΟΧΙ, παρά την χαρά, από την ελπιδοφόρα παρουσία του κόσμου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και την ενεργή συμμετοχή του, θλιβερό χαρακτηρίζουμε το γεγονός, πως βρέθηκαν 13 σύμβουλοι να ψηφίσουν ΝΑΙ.

Θλιβερό, γιατί δυστυχώς σε μια πρόταση, που η μόνη αιτιολογία ύπαρξης της στηριζόταν και
στηρίζεται, πάνω σε έναν ωμό εκβιασμό, 13 σύμβουλοι, μοίρασαν απειλές και τρομοκρατία τύπου «ή πληρώνετε ή δεν έχετε». 13 σύμβουλοι ψηφίζοντας ΝΑΙ, επί της ουσίας παραδέχονται την αδυναμία τους να σκεφτούν και να λειτουργήσουν υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Δηλώνουν, παπαγαλίζοντας τους ψευτοπρωθυπουργούς , πως λυπούνται για την άσχημη οικονομική κατάσταση, αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, αφού ο δήμος φαλιρίζει με γρήγορους ρυθμούς.

Ο Δήμαρχος κ. Σακκιώτης, αφού πρώτα εξάντλησε τις μπαταρίες των αριθμομηχανών, που κατέγραφαν τις πράξεις, αφαίρεσης, πρόσθεσης και πολλαπλασιασμού κατά κύριο λόγο, που χρειάστηκαν για την παρουσίαση και την ανάλυση του παρά τρίχα νέου τιμολογίου, μας ανακοίνωσε, πως η προδοσία που νοιώθει από την σχέση του με τον «Καλλικράτη» δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί και ως εκ τούτου, το κράτος δεν τηρεί την ανταποδοτικότητα προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας του δήμου.

Ο κ. Βάρτζελης δίνοντας και την ιδεολογική βάση του τιμολογίου, ζήτησε αντί του κράτους, να είμαστε εμείς οι ανταποδοτικοί. Αν δεν πληρώνουμε τους μεταφορείς και όλο το κύκλωμα δεν θα έχουμε νερό, αν το ένα, αν το άλλο, αν το παρά δίπλα, για όλα τέλος πάντων πρέπει να ισχύει η ανταποδοτικότητα. Για όλους πλην κράτους, πλην των υποχρεώσεων που έχει ο δήμος απέναντι στους πολίτες.

13 σύμβουλοι δηλώνουν, πως δεν μπορούν ούτε να διαχειριστούν, αλλά ούτε και να σκεφτούν λύσεις υπέρ της κοινωνίας. 13 σύμβουλοι δηλώνουν, πως δεν έχουν αντιστάσεις απέναντι στους εκβιασμούς, πως δεν μπορούν να αντιπροσωπεύουν την κοινωνία της Αίγινας στα μεγάλα της ζητήματα, γιατί η μόνη παραγωγή πολιτικής σκέψης, αρκείται σε ένα ΝΑΙ στη μεταφορά βαρών στην πλάτη του κόσμου.

13 σύμβουλοι δηλώνουν ανέτοιμοι για το ρόλο που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν, αφού ακόμα κι αν αλλιώς τα είχαν σχεδιάσει στο μυαλό τους προεκλογικά, η σημερινή κατάσταση απαιτεί άλλου είδους πλεύση.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στις άθλιες ημέρες που ζούμε, δεν μπορεί, παρά να λειτουργήσει με φαντασία και δημιουργικότητα, πράγματα που επιτυγχάνονται μόνο αν θέσει τον εαυτό της στην κοινωνική διαβούλευση, στην κοινωνική κριτική και αυτοκριτική. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στις άθλιες ημέρες που ζούμε, πρέπει να αποφασίσει με τίνος μεριά είναι.

Ή με αυτούς ή με μας.

Καθόλου δεν μας ενδιαφέρει, τίνος το στρατόπεδο κέρδισε ή έχασε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ανοίξει ένας διάλογος ειλικρίνειας ανάμεσα στο δημοτικό συμβούλιο και κυρίως με την κοινωνία, τόσο για το νερό, όσο και για κάθε μεγάλο ή μικρό ζήτημα της Αίγινας. Το κεφάλαιο νερό δεν εξαντλείται  μόνο στο ύψος του τιμολογίου. Το τιμολόγιο πρέπει να είναι αποκρυστάλλωμα της συνολικής αντίληψης περί του τι σημαίνει νερό και πως του συμπεριφερόμαστε. Πρώτα φροντίζουμε για τον σεβασμό που απαιτείται στη χρήση του, σχεδιάζοντας τρόπους εξοικονόμησης και εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα και μετά τιμολογούμε.

Να αναφέρουμε, πως η αντιπολίτευση σύσσωμη ψήφισε ΟΧΙ, ενώ οι τέσσερις ψήφοι της συμπολίτευσης που διαφοροποίησαν το συσχετισμό δυνάμεων κατά την ψηφοφορία, ανήκουν στους Φ. Τζίτζη, Ν. Οικονόμου, Ι. Σακκιώτη και Χ. Μαράκη.

Πηγή

οι πιο προσφατες αναρτησεις

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...