English French German

Η Φλόγα στον Ναό της Αφαίας



«Είμαι μέσα!» είναι το σύνθημα των Special Olympics που διοργανώνονται στην Αθήνα 25 Ιουνίου με 4 Ιουλίου και η Φλόγα της Ελπίδας η οποία διέσχισε 160 πόλεις της Ελλάδος σε ένα μακρύ ταξίδι διάρκειας 12 ημερών μετέφερε το μήνυμα και στην Αίγινα, τελευταία στάση της διαδρομής της προς τον τελικό προορισμό. Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, η ομάδα των λαμπαδηδρόμων, ο Ζακ, ο Πέτρο και ο Ρομπέρτο , τρεις αθλητές των Special Olympics,
με 47 αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στη διάδοση του μηνύματος με δικά τους έξοδα, μετέφεραν τη Φλόγα της Ελπίδας στο Ναό της Αφαίας. Ο Στέλιος από την «Ανάδυση» τους περίμενε εκεί και όλοι μαζί άναψαν την Φλόγα της Ελπίδας στους πρόποδες του Ναού της Αφαίας σε ένα κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού. Το χαμόγελο και το βλέμμα των παιδιών μας υπενθύμισε τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων, της χαράς της συμμετοχής και του παιχνιδιού, της δημιουργίας και της απουσίας ανταγωνισμού. Έτσι απλά μας εξήγησαν την σημασία των Special Olympics: να δίνεις σε έναν άνθρωπο με ειδικές ικανότητες την ευκαιρία να σου αποδείξει πόσο ανάγκη τον έχεις. Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Σάκης Σακκιώτης καλωσόρισε την ομάδα, λέγοντας: «Σας υποδεχόμαστε με περηφάνια, επιτυχίες και σας θαυμάζουμε για τις επιδόσεις σας που δύσκολα μπορούσαμε να φανταστούμε. Προσφωνούμε το σύνθημα ¨είμαι μέσα¨ με θάρρος και αυτοπεποίθηση γιατί η συμμετοχή μετράει και ο αθλητισμός είναι γιορτή. Σας ευχαριστούμε που είστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους της νίκης, της αισιοδοξίας, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και του χαμόγελου».


Ο επικεφαλής της διοργάνωσης κ. Κωνσταντινίδης ευχαρίστησε άπαντες για την υποδοχή, τονίζοντας: «Η συγκίνηση όλων μας όταν αντικρίσαμε τον ναό της Αφαίας ήταν μεγάλη». Και μιλώντας για τη Φλόγα και τη διαδρομή της πρόσθεσε: «Ένα μήνυμα που μπορεί να περάσει σε όλους είναι ότι αυτοί οι αθλητές κάνουν τον δικό τους αγώνα για να ενταχθούν μαζί μας!» Με δέος ακούσαμε τα λόγια του Λουί Αλβέρτο Ρομπέρτο Μεδίνα, ο οποίος είναι τα τελευταία 8 χρόνια αθλητής των Special Olympics από την Παραγουάη, να ευχαριστεί τη χώρα του που τον στηρίζει και τους φίλους του τους αστυνομικούς λαμπαδηδρόμους που είναι εκεί και να δηλώνει υπερήφανα «Είμαι μέσα!». Η αποστολή κατευθύνθηκε στο Κτήμα Γκίκα όπου έγινε η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας μέχρι τον Άγιο Νικόλα τον θαλασσινό. Πενήντα άνθρωποι σαν ένα μεγάλο χέρι που κρατούσε τη Φλόγα της Ελπίδας έσπειραν το μήνυμα των Special Olympics ενώ οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό!


Τα Special Olympics είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε επισήμως το 1968 δίνοντας μορφή στο όραμα της ιδρύτριάς του, Eunice Kennedy Shriver (1921-2009), αδελφής του Προέδρου των Η.Π.Α John F. Kennedy. Από τότε μέχρι σήμερα, τα Special Olympics έχουν εξελιχθεί σ’ ένα Παγκόσμιο Κίνημα που δίνει την ευκαιρία σε 3,1 εκατομμύρια ανθρώπους με διανοητικές και κινητικές δυσκολίες από 185 χώρες του κόσμου, κυρίως μέσω του αθλητισμού, να ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους, να ανακαλύπτουν τις ξεχωριστές τους ικανότητες και με τους τρόπους αυτούς να αποτελούν ενεργά και χρήσιμα μέλη της κοινοτήτων τους.


Τον Δεκέμβριο του 1971 τα Special Olympics λαμβάνουν από την Ολυμπιακή Επιτροπή των Η.Π.Α το προνόμιο να φέρουν το τίτλο “Olympics”.

Πηγή

οι πιο προσφατες αναρτησεις

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...